Er was weer... Roodkapje

Na het wilde avontuur met de Boze Wolf en haar grootmoeder heeft Roodkapje even genoeg van spanning. Ze zit de hele dag thuis, tot verdriet van haar moeder en haar oma. Met een list wordt Roodkapje weer op pad gestuurd. Ze komt allerlei dierenvrienden tegen. Niets is meer wat het lijkt in het sprookjesbos. Zou zelfs de Boze Wolf een Lieve Wolf kunnen zijn?

Er was weer… Roodkapje is een bijzonder sprookjesboek: het is een vervolg! Wat gebeurde er na En ze leefden nog lang en gelukkig? De gedichten zijn grappig en origineel en sporen kinderen aan om zelf een nieuw einde (of begin!) voor hun favoriete sprookjes te bedenken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld nadat Klein Duimpje de reus heeft verslagen? Zou Doornroosje nog weleens slaperig zijn? Stimuleer de creativiteit: laat de kinderen er een gedicht bij schrijven!

Praktische informatie

middenbouw

Er was weer… Roodkapje
auteur: Astrid van der Schueren
illustrator: Sanny Winters
uitgever: Pelckmans Uitgevers

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.