Een mooie dag om in een boom te klimmen

Jaco Jacobs

529

Een mooie dag om in een boom te klimmen

Marnus is niet zoals zijn knappe broer die meisjes zoenlessen geeft en hij heeft ook niet het zakelijk instinct van zijn kleine broertje. Marnus voelt zich onzichtbaar. Maar op een dag staat Leila voor de deur. Ze wil een boom redden. Marnus en Leila besluiten de boom te redden door erin te klimmen.

Dit boek lijkt een protestverhaal tegen de kap van een boom, maar het gaat verder dan dat. Terwijl ze samen in de boom zitten, leert Marnus de wereld om zich heen, maar ook zichzelf beter kennen. Jaco Jacobs is een Zuid- Afrikaanse auteur. Er bestaat dus ook een Zuid-Afrikaanse versie van het boek. Als je beide versies aanschaft, of de eerste pagina’s van de Zuid- Afrikaanse versie (gratis) inziet op internet, biedt dat een mooie kans om de verschillen en overeenkomsten tussen de Nederlandse en de Zuid- Afrikaanse taal te bespreken in de klas.

Praktische informatie

bovenbouw

Een mooie dag om in een boom te klimmen
auteur: Jaco Jacobs
uitgever: Ploegsma

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.