Dit is het laatste hoofdstuk. Het boek is ten einde. Wat begon met Groot gebibber – over het maken van podiumproducties op school – is een bonte verzameling prachtige ideeën geworden, die op zich weer kunnen leiden tot vele nieuwe ideeën.

Bestanden

Klik op de naam van het bestand om het te openen.

Muziek

Kijken we naar het Waterlied dan is dat alweer een volgende, prachtige rode draad. Na het zingen van dit liedje kan de ene na de andere scène volgen, waarbij het liedje als ouverture dient voor elke nieuwe scène.
De hele school doet mee, zoals bepleit wordt in De verdwenen kleuren. Maar het kunnen ook alleen de middenbouwgroepen zijn. Er kan uit deze rode draad ook weer een verhaal ontstaan. Lees de verhandeling nog maar eens over De rode draad wetenschappelijk benaderd.
Na het zingen van het Waterlied kunt u in het diepe verleden terechtkomen. Ver onder water liggen immers ruïnes van verzonken steden. Maak er een dramakaart van, zoals in Retourtje verleden tijd.
Ook de piraten van Een buis in de grond kun je op een zeereis zomaar tegenkomen. Een lange zeereis in warme klimaten kan leiden tot tropenkolder. Of de kapitein wordt zomaar ingeruild. (Zie: De juf en de tovenaars.) In verre landen over zee kan ook goed feest worden gevierd. In Circus Hatsjekidee! vindt u ongetwijfeld inspiratie.
Maar heel vaak is “over zee gaan” ook: iets loslaten, andere wegen inslaan (zoals Prinses Lamelos doet). En misschien is het ook wel weer oost west, thuis best op het laatst.
Maar “water” op zich is een prachtig element. Aarde, water, lucht en vuur is een prachtige titel voor de slotmusical, waarin u diepgang gaat leggen.

Kortom: dit boek is niet af… Het is slechts de start van een lange, creatieve reis, met mooie avonturen. En daarbij wensen de schrijvers en samenstellers van dit boek u veel creativiteit!

Liedje

Waterlied

Tekst & muziek: Niek Sonneveld

Hier staan wij aan de waterkant,
kijken van land over zee.
In onze droom is er geen strand,
golven die nemen ons mee!
Reizen tot over de oceaan,