Differentiëren, Pocketboek

Peter Anstee

1203

Differentiëren, Pocketboek

Differentiatie is noodzaak. Een goede leerkracht past zijn lessen aan aan wat de verschillende kinderen nodig hebben. Maar toch blijkt uit onderzoek dat goed geplande en effectieve differentiatie ongrijpbaar is: er bestaan geen duidelijke uitgangspunten en strategieën voor goed differentiëren. Dit boek schept helderheid en helpt je verder.

Goed differentiëren vraagt de nodige kennis van zowel didactiek als pedagogiek. In dit boek wordt achtergrondinformatie gecombineerd met praktische tips om je zo te helpen om goed te differentiëren. Hoe effectief is het differentiatie-aanbod in mijn groep? Hoe kan ik dat verbeteren? Dit boek laat je nadenken over je eigen aanpak en over verbeteringen daarvan. De pocketeditie doet niets af aan de inhoud. Sterker nog, de beknoptheid en het heldere taalgebruik zorgen ervoor dat je het boek er makkelijk even bij pakt.

Praktische informatie

leerkracht

Differentiëren, Pocketboek
auteur: Peter Anstee
uitgever: Bazalt

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.