De woordsmid

Patricia Forde

603

De woordsmid

Ark is ontstaan nadat onze samenleving door een overstroming is weggespoeld. In Ark mogen de inwoners maar 500 voorgeschreven woorden gebruiken. Eten en drinken krijg je met een bon. Zelf nadenken is niet de bedoeling. Als woordsmid Benjamin niet terugkeert van een expeditie, moet leerling-woordsmid Letta zijn taak overnemen. Maar is Benjamin wel dood? En is alles wel zoals het lijkt?

Een boek met als titel De woordsmid vraagt erom om door leesfanaten, letterfans en woordvrienden gelezen te worden. Het verhaal is beeldrijk en mysterieus en heeft een zorgvuldig opgebouwde spanningsboog. Het gaat echter over veel meer dan een land waar wordt gesproken met 500 woorden. Het gaat over de impact van een regime dat alles voorschrijft. Wat doet dat met je eigen mening en met je eigen denken? Wat gebeurt er als je de regels niet volgt? Een mooie aanleiding voor een denkgesprek met de groep.

Praktische informatie

bovenbouw

De woordsmid
auteur: Patricia Forde
uitgever: Ploegsma

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.