De Vuurzeevlieg en andere dierenverhalen

Toon Tellegen

554

De Vuurzeevlieg en andere dierenverhalen

In deze bundel vind je gloednieuwe dierenverhalen van Toon Tellegen. Het zijn poëtische verhalen die tot de verbeelding spreken. Zo verandert het vuurvliegje in de vuurzeevlieg, besluiten de steeltjes op het hoofd van de giraf dat ze heel goed zonder de giraf verder kunnen en komt de bizon tot zijn grote schrik zichzelf tegen. Ook al weet je dat het niet kan, als Toon Tellegen het vertelt, klinkt het toch erg plausibel.

De schitterende kleurenillustraties van Carll Cneut maken dit meesterwerk compleet. Voor de middenbouw is het vooral geschikt als voorleesboek. Laat de kinderen zelf ontdekken wat het verhaal ze brengt. Het ene kind zal eenvoudigweg genieten van een bijzonder dierenverhaal, het andere kind ontdekt misschien een diepere, filosofische boodschap. Je kunt het boek ook goed gebruiken als aanknopingspunt voor een groepsgesprek, want in de eigenaardig- heden van de dieren herkent iedereen wel iets van zichzelf.

Praktische informatie

middenbouw

De Vuurzeevlieg en andere dierenverhalen
auteur: Toon Tellegen
illustrator: Carll Cneut
uitgever: Querido

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.