De muis en de muur

Britta Teckentrup

564

De muis en de muur

Om het dorp van Muis staat een grote rode muur. Niemand weet hoe die muur er gekomen is. Wat iedereen wél weet, is dat het eng en gevaarlijk is achter de muur. Maar Kleine Muis is nieuwsgierig… Zal ze een kijkje achter de muur durven te nemen?

De voorkant van het prentenboek is opvallend; een kleine muis op een grote rode muur. Alleen is dit niet de kaft, maar het stofomslag. De kaft van het boek laat een kleurrijke omgeving zien. En dat is direct de verwijzing naar het plot van het verhaal. Wat zie je als je verder kijkt? Hou je vast aan het bekende of ben je nieuwsgierig en kijk je verder?

Je kunt het boek gebruiken om met jonge kinderen te praten over de eigen vertrouwde omgeving en wat er zich daarbuiten afspeelt. Maar je kunt het ook bespreken in de bovenbouw: Een muur tussen landen, wat lost dat op? Een muur tussen het bekende en het onbekende, biedt dat veiligheid? Durf jij over die muur te kijken? Wat zie je als je verder kijkt?

Praktische informatie

onderbouw

De muis en de muur
auteur en illustrator: Britta Teckentrup
uitgever: Gottmer

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.