De maan-zaak

Stuart Gibbs

377

De maan-zaak

Het is 2041. Er zijn mensen uitverkoren om op een maanbasis te gaan wonen en dat is geweldig! Tenminste, dat schrijven de bewoners van de maanbasis. De werkelijkheid is anders… Dashiel is twaalf en woont op de basis. Deze is niet groter dan een voetbalveld, het eten is er niet lekker en je kunt er niet naar buiten. Dashiel verveelt zich kapot. Maar dan wordt dr. Holtz levenloos aangetroffen naast de maanbasis. Een ongeluk? Dashiel gaat stiekem op onderzoek uit.

Een stel jongens uit groep 8 was heel enthousiast over dit boek. In 2017 is het in Vlaanderen al door de kinderjury bekroond. En het is inderdaad een bijzonder boek. Een beetje sciencefiction, een beetje fantasy, detective… Het schetst een nieuwe, andere wereld. Dit boek is een aanrader voor ruimtefans én voor liefhebbers van spannende boeken. De maan-zaak kent inmiddels een vervolg: Het maan-mysterie.

Praktische informatie

bovenbouw

De maan-zaak
Auteur: Stuart Gibbs
uitgever: Van Holkma & Warendorf

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.