De jongen die iedereen laat lachen

Helen Rutter

571

De jongen die iedereen laat lachen

Wat is de overeenkomst tussen een ovenwant en iemand die stottert? Je merkt pas hoeveel ze kunnen hebben als ze voor hete vuren komen te staan. Deze mop wil Billie graag als cabaretier op het podium vertellen, maar hij stottert … Op school zegt Billie daarom zo min mogelijk. Kan hij zijn angst overwinnen en gaat hij toch het podium op?

In dit boek leef je mee met de worstelingen van Billie. Hij probeert op allerlei manieren van zijn stotteren af te komen. Door de humor en de toegankelijke manier van schrijven wordt het boek niet zwaar, het geeft juist een heel mooi inkijkje in zijn leven. Het is een mooi verhaal over vriendschap en durven zijn wie je bent. Dit boek biedt de kans om met de kinderen te praten over het najagen van je dromen en hoe het is om ‘anders’ te zijn. Bovendien leren de kinderen nog een paar goede grappen!

Praktische informatie

bovenbouw

De jongen die iedereen laat lachen
auteur: Helen Rutter
illustrator: Andrew Bannecker
uitgever: Billy Bones

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.