De gouden eikel

Katy Hudson

422

De gouden eikel

Ieder jaar wint Eekhoorn de Gouden Eikel. Ook dit jaar gaat ze er weer vol voor. Maar dan veranderen de spelregels opeens. Geen individuele deelname meer, alleen teams mogen meedoen. Lukt het Eekhoorn nu wel om met een team van Konijn, Bever en Schildpad die negende Gouden Eikel in de wacht te slepen?

Dit keer geen boek over onderwijs- vernieuwing en ook geen leesboek, maar een prentenboek. Een prentenboek dat je prima in de onderbouw kunt voorlezen, maar dat ook heel geschikt is om de teamvergadering op een verrassende manier mee te beginnen. Welke collega vergeet weleens te kijken naar de rest van het team? Welke ouder denkt alleen aan zijn eigen kind en vergeet de groep? Welke klas wordt maar moeilijk een groep? En wat doet het met je als een spel dat je al zo lang kent, opeens andere spelregels heeft? Kortom dit boek zit vol metaforen die je goed in de onderwijspraktijk kunt gebruiken.

Praktische informatie

leerkracht

De gouden eikel
auteur & illustrator: Katy Hudson
uitgever: Maretak

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.