Bijzondere beesten en doodgewone dieren

Hoe praten prairiewolven met elkaar? Waarom is het maar goed dat kwallen niet kunnen ruiken? Waarom doen bruine kikkers aan judo? En waarom zijn Dzjoengaarse dwerghamsters de liefste papa’s van het hele dierenrijk?

Dit buitengewoon vrolijke boek gaat over konijnen en kwallen, vliegende vissen en vampiervleermuizen, naaktslakken en neushoornvogels!
Het boek bevat Bibi’s bijzondere beestenboek en Bibi’s doodgewone dierenboek. De teksten zijn informatief en grappig en geschikt om voor te lezen. Bespreek met de kinderen het wonderlijke dierenrijk. Welke dieren vinden zij bijzonder? Laat ze hun eigen vrolijke verhaal schrijven over hun favoriete, maffe dieren. De eenvoudige maar treffende illustraties van Fleur van der Weel kunnen ook als inspiratie dienen bij tekenlessen. Welk bijzonder (fantasie)beest teken jij?

Praktische informatie

middenbouw

Bijzondere beesten en doodgewone dieren
auteur: Bibi Dumon Tak
illustrator: Fleur van der Weel
uitgever: Querido

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas. In samenwerking met het Kinderboekenmuseum.