Als de sterren zingen

Tonke Dragt

571

Als de sterren zingen

In deze verhalenbundel van Tonke Dragt staan 26 verhalen. Sommige zijn nieuw, andere zijn al eerder verschenen. Ze zijn opgedeeld in vijf genres: sprookjes, sagen, raadselverhalen, toekomstverhalen en nachtverhalen en geven bij elkaar een goed overzicht van ruim vijftig jaar Tonke Dragt. Ook de illustraties, van zwart-wittekeningen tot kleurrijke collages, zijn van Tonke Dragt zelf.

Dit boek mag niet ontbreken in de bovenbouw. Het weerspiegelt heel goed het rijke en gevarieerde oeuvre van Tonke Dragt, een van de allergrootste Nederlandse kinderboekenschrijvers. Alle grote thema’s van haar boeken zitten erin. Doordat Tonke Dragt bij een aantal verhalen onder het kopje ‘Tonke Dragt vertelt’ uitlegt hoe de verhalen zijn ontstaan en wat de bijzonderheden zijn, biedt ze de lezers een uniek inkijkje in haar schrijverschap. En dat is een mooi aanknopingspunt voor een boekgesprek, een leesbevorderingsles of een schrijfopdracht.

Praktische informatie

bovenbouw

Als de sterren zingen
auteur: Tonke Dragt
uitgever: Leopold

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.