Alice in wonderland

Lewis Carroll & Valeria Docampo

714

Alice in wonderland

Alice in wonderland is een klassieker. Veel kinderen kennen het verhaal van Alice van een verfilming, maar juist in het boek komen de levenslessen mooi naar voren: blijf altijd nieuwsgierig, geloof in het onmogelijke, zonder begin is er nooit een einde, als je verdwaalt, vind je vaak meer. Ook de minder goede lezers kunnen nu kennismaken met dit prachtige verhaal.

Dit is het eerste deel van de serie graphic novels over Pizazz. Het valt niet mee om superheld te zijn, want je moet telkens komen opdraven om de wereld te redden. Iedere dag dezelfde cape aan is trouwens ook niet alles. En het valt zeker niet mee als je vrienden probeert te maken op je nieuwe school en een zusje hebt dat wél graag de superheld uithangt. Een Engelse leerkracht gaf dit boek als tip. In haar groep is het een grote hit. Zij prees de verwarring en humor, maar ook de relativering van dit boek. De hoogste tijd dus om ook Nederlandse kinderen kennis te laten maken met Pizazz.

Praktische informatie

middenbouw

Alice in wonderland
auteurs: Lewis Carroll & Valeria Docampo
illustrator: Valeria Docampo
uitgever: De Eenhoorn

In de boekenrubriek Lekker lezen bespreken we iedere maand verrassende, nieuwe, inspirerende en interessante boeken om mee aan de slag te gaan in de klas.