Welkom op de site van het Praxisbulletin

U kunt voor de hele site inloggen met het wachtwoord uit het nieuwe juninummer. Dat staat onder de inhoudsopgave van Praxisbulletin 10 van dit jaar, en ook in nummer 9. Vergeet de hoofdletter niet! Kijk en like ons ook op Facebook: Praxisbulletin.

Geen abonnee?

Op de pagina Abonnement kunt u zich eenvoudig aanmelden.

Nieuwsbrief!

Wilt u elke maand onze nieuwsbrief ontvangen en altijd op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen en uitbreidingen op de site? Meld uzelf dan aan via deze link.

Veel plezier op onze site!

In dit nummer:

Bijdrage van Redactie in Nummer 10, 2014 - 2015
Op veler verzoek plaatsen we vanaf nu de inhoudsopgave van elk nummer op de site. Handig om te kopiëren en uit te delen.

Door de ogen van Vincent 2015 Vincent van Gogh-jaar - groep 7-8

Veel mensen denken dat Vincent van Gogh zijn inspiratie bijna rechtstreeks uit de tube op het doek smeerde. Was dat wel zo? De kinderen maken in een paar lessen nader kennis met Van Gogh en zijn werk(wijze).
Tags: kunst , beeldend

Aan de kook: Picknick Aan de kook (9) - groep 1-8

In deze 32e jaargang van Praxisbulletin gaan we aan de kook. Elke maand vindt u in deze rubriek eenvoudige, gezonde recepten en praktische tips bij de uitvoering.
Tags: koken , recepten

Spits je oren Muziek luisteren uit twee perspectieven - groep 3-8

Laat kinderen geconcentreerd luisteren naar de muziek en tekst van liedjes om zo hun luistervaardigheid te ontwikkelen. Deze vaardigheid wordt in dit artikel belicht vanuit taal en muziek.
Tags: taal , muziek
Hoe kan een basisschoolkind eigenaar worden van het eigen leerproces als het dagelijks laat zien dat het geen kritische werkhouding heeft, niet taakgericht werkt en zich als een consument gedraagt in het leren?
Volgende 5 artikelen Vorige 5 artikelen

Poll