Welkom op de site van het Praxisbulletin

U kunt voor de hele site inloggen met het wachtwoord uit het nieuwe aprilnummer. Dat staat onder de inhoudsopgave van Praxisbulletin 8 van dit jaar, en ook in nummer 7. Vergeet de hoofdletter niet! Kijk en like ons ook op Facebook: Praxisbulletin.

Geen abonnee?

Op de pagina Abonnement kunt u zich eenvoudig aanmelden.

Nieuwsbrief!

Wilt u elke maand onze nieuwsbrief ontvangen en altijd op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen en uitbreidingen op de site? Meld uzelf dan aan via deze link.

Veel plezier op onze site!

In dit nummer:

Bijdrage van Redactie in Nummer 8, 2014 - 2015
Op veler verzoek plaatsen we vanaf nu de inhoudsopgave van elk nummer op de site. Handig om te kopiëren en uit te delen.

Jagen op kometen, gluren naar de maan Sterrenkundig nieuws als inspiratiebron voor onderzoekend leren - groep 7-8

Wat is een komeet? Waar is de rest van de maan? Ga samen met de kinderen op zoek naar antwoorden op deze prachtige maar ingewikkelde vragen.

Taalonderwijs Tablet in de klas (7) - team

Veel leerkrachten zijn zoekende hoe ze tablets een plaats kunnen geven binnen het onderwijs. In deze negendelige serie willen we u rondom verschillende onderwerpen inspireren.
Tags: mediawijs

Broddelen team

Sommige kinderen vertonen gebreken in hun spraak- en taalgebruik die doen denken aan stotteren, maar het kan dan gaan om broddelen. Wat is broddelen en hoe ga je ermee om?

Wie eet Wad? Eten en gegeten worden – leven in de Waddenzee - groep 6-8

Bijdrage van Mieke Bon in Nummer 8, 2014 - 2015
Een les over de allerkleinste plantjes en diertjes in en rond de Waddenzee. De kinderen doen een kringspel waarbij een voedselketen wordt nagebootst en krijgen zo inzicht in het leven op en rond het wad.
Tags: natuur , waddenzee
Volgende 5 artikelen Vorige 5 artikelen

Poll